בחודש נובמבר, נערך בסניף רחובות מפגש לסטודנטים חדשים, שלהם זו שנת הלימודים הראשונה. במהלך המפגש נמסר מידע רחב מאוד על הזכאויות השונות בהשכלה גבוהה. במפגש נכחו כל עובדות השיקום בסניף.
בעקבות בקשת המשתתפים, ערכנו לאחרונה מפגש נוסף, אשר מטרתו להעביר מסר ברור: אנחנו כאן קרוב למרות הריחוק.
דיברנו על נשירה כלל ארצית של סטודנטים שהפסיקו ללמוד מתוך קושי לימודי או רגשי, וגם בעקבות מקרים אצלנו של כישלון בקורסים והיקלעות למצבי משבר רגשיים. עוד דיברנו על הקושי הרב העומד בפניהם בשל הריחוק החברתי, על הלמידה מרחוק, על החשש הגדול מהדבקות בעיקר בקרב אוכלוסיות בסיכון, על הפחד לחזור ללמידה פרונטלית ועוד.
עודדנו אותם לדבר אתנו, גם על קשיים שלכאורה לא קשורים לתכנית הלימודים, לשתף כמה שניתן כי כך יוכלו לקבל מאתנו שירות מותאם יותר ונוכל במקרים מסוימים אף לחבר אותם לנותני שירותים אחרים בקהילה. סיפרנו להם על קבוצות התמיכה הווירטואליות שלנו (7chairs) ועודדנו אותם לצרוך שירותי תמיכה לפני נקודת האל חזור – כמניעה, כחיזוק ארגז הכלים שלהם להתמודד בתקופה הזו.
סטודנט שהיה מאושפז אחרי ניתוח תיאר קושי ללמוד בזום מבית החולים, עלו שאלות בנוגע ל"מה יקרה אם יחזרו ללמוד פרונטלית ואני לא אוכל כי אני בסיכון", שאלות על פריסת התואר בשל קשיים, האפשרות להגיע לפגישה עם עובדת השיקום ועוד.
המסר היה ברור – פנו אלינו בכל קושי, קטן כגדול! בצ'אט העלנו שוב את פרטי ההתקשרות של כל המחלקה (מייל וטלפונים).
למרות שהיינו מעל ל 60 אנשים, נוצרה אינטימיות, אנשים שיתפו בקשיים, נתנו עצות אחד לשני והודו מאוד לעובדות השיקום.
מילי שוורצמן-מנהלת תחום שיקום סניף רחובות