הטרדה מינית בעבודה


​הטרדה מינית בעבודה היא חוויה טראומתית שמשפיעה על היכולת לעבוד ולתפקד בחיי היום-יום.

הביטוח הלאומי מודע להשלכות של הטרדה מינית במקום העבודה, לכן אם את סובלת מפגיעה נפשית או פיזית בעקבות ההטרדה בעבודה, את יכולה להיות זכאית לדמי פגיעה כפיצוי על אובדן השכר, למימון ההוצאות הרפואיות בעקבות הפגיעה ולקצבת נכות מעבודה.

שימי לב, אם הפגיעה אינה קשורה לעבודה, ניתן לבדוק את הזכאות לקצבת נכות כללית  – למידע נוסף לחצי כאן.

מהי הטרדה מינית בעבודה?

הטרדה מינית בעבודה היא התנהגות מילולית או פיזית בעלת אופי מיני, הנעשית בניגוד לרצונו של המוטרד. ההטרדה יכולה להיות מבטים, בדיחות גסות, הצגת תמונות פורנוגרפיות, אמירות דו-משמעיות, הערות פוגעניות בעלות אופי מיני, לחץ לבילוי משותף, מגע פיזי בלתי רצוי, דרישות לטובות הנאה מיניות, תקיפה מינית או אונס.

הטרדה מינית הנחשבת לפגיעה בעבודה יכולה להתרחש תוך כדי העבודה במקום העבודה או בכל מקום אחר אם מדובר בניצול מרות ביחסי עבודה.

קבלת קצבאות מביטוח לאומי

אם את סובלת מפגיעה נפשית או פיזית בעקבות ההטרדה בעבודה, את יכולה להיות זכאית לקצבאות האלה לאחר שתוכרי בביטוח הלאומי כנפגעת עבודה:
  • דמי פגיעה לתקופה של עד 3 חודשים – פיצוי על אובדן הכנסתך בתקופה שלאחר הפגיעה.
  • טיפול רפואי חינם עבור הבעיות הנובעות מהפגיעה שהוכרה.
  • קצבת נכות מעבודה - אם נותרה לך נכות כתוצאה מהפגיעה, תוכלי להיות זכאית לקצבת נכות מעבודה או למענק בהתאם להחלטה של ועדה רפואית.  

 הגשת תביעה להכרה כנפגעת עבודה

אופן הגשת התביעה להכרה בפגיעה בעבודה מפורט בקישור הזה.

איזה מסמכים צריך לצרף לתביעה?

אם התלונה טופלה בהליך משמעתי במקום העבודה, בהליך פלילי במשטרה או בהליך אזרחי בבית הדין, עלייך לצרף את כל המסמכים מהליך הטיפול.

שימי לב, במקרים שבהם לא נפתח הליך משמעתי, פלילי או אזרחי, או במקרים שבהם חסר מידע במסמכים שצורפו, הביטוח הלאומי רשאי לפנות למקום העבודה כדי לקבל פרטים נוספים לפני ההכרה בפגיעה בעבודה.

ניתן להגיש את התביעה ללא קשר לזמן שעבר מאז הפגיעה, אך התשלום הוא החל ממועד הגשת התביעה ועד 12 חודשים רטרואקטיבית.


כל האמור בלשון נקבה מתייחס לנשים וגברים כאחד.