המועד להגשת הערעור הוא 30 יום מקבלת ההודעה על החלטת הוועדה הרפואית.
הוועדה הרפואית לעררים מוסמכת לאשר את החלטת הוועדה הרפואית (הראשונה), לבטלה או לשנותה, להגדיל את אחוזי הנכות או להפחיתם, וזאת בין שהערעור הוגש על ידי מבקש הגמלה ובין שהוגש על ידי הביטוח הלאומי.
החלטת הוועדה הרפואית לעררים סופית, אך ניתן לערער עליה (בשאלות חוק בלבד) לפני בית הדין האזורי לעבודה.
שים לב!
-
הוועדות הרפואיות הן עצמאיות בהחלטותיהן, והמוסד לביטוח לאומי אינו רשאי להתערב בהחלטות.
-
אם ערערת על החלטת הוועדה הרפואית ונודע לך שהוועדה הרפואית לערערים עומדת להפחית את דרגת נכותך – באפשרותך לבטל את הערעור.
שיעורי התגמול לאסיר ציון נכה
שיעור התגמול החודשי לאסיר ציון נכה נקבע לפי אחוזי הנכות שנקבעו על ידי הוועדה הרפואית.
אסיר ציון נכה שדרגת נכותו מזכה בגמלה, ישולמו לו תגמולים, כל זמן שהוא נכה, בשיעורים שנקבעו לפי סעיף 4 (א) לחוק נכי המלחמה בנאצים.
שיעור התגמול נקבע לפי אחוז הנכות - אסיר ציון שדרגת נכותו 100%, יקבל גמלה בשיעור של 117% ממשכורתו של עובד מדינה בדרגה 17 של הדירוג המינהלי - 5,308 ש"ח (החל ב- 01.01.2023).
שים לב,
גובה תגמול הנכות אינו מושפע מהכנסותיך מכל מקור שהוא.
החמרת מצב
אסיר ציון נכה שנקבעה לו דרגת נכות סופית וחלה החמרה במצבו, רשאי לבקש דיון מחודש במצבו, באמצעות הגשת טופס תביעה לדיון מחדש (החמרה במצב) אם הוא עונה על התנאים האלה:
-
חלפו שישה חודשים לפחות מיום החלטת הוועדה הרפואית בדבר דרגת נכותו.
-
הוא המציא לביטוח הלאומי אישור מאת רופא המוסמך לכך בקופת חולים, לפיו חלה החמרה במצב שבגינו נקבעה דרגת נכותו, או שהתגלה ליקוי נוסף הקשור במצבו עקב המאסר.
המוסד לביטוח לאומי רשאי אף הוא לבקש דיון מחודש במצבו של אסיר ציון נכה שנקבעה לו דרגת נכות סופית, אם לדעת רופאי הביטוח הלאומי חל שינוי במצב נכותו, ובתנאי שחלפו שישה חודשים מאז קביעת דרגת נכותו האחרונה.