סלים מורד (שלמה), בן מרדכי וזקיה ג'מוס, נולד בניסן תרצ"ב (אפריל 1932) בחלב שבסוריה.
גדל בסוריה, משבגר עבר ללבנון.
בשנת 1975 נישא סלים למרי, אותה הכיר בביירות. בשנים הבאות נולדו ילדיהם מואיז (משה), מרדכי (מרסל) מוטי ושלום (שרל). המשפחה גרה בבית מפואר בביירות בירת לבנון, סלים היה סוחר טקסטיל ונדל"ן מצליח. היה לו משרד בתוך בית הכנסת "מגן אברהם" ברובע אבו ג'מיל במערב העיר, ובנוסף לעיסוקו במסחר היה יו"ר הקהילה היהודית בלבנון ודאג לכל צרכי היהודים. רעייתו מרי הייתה גם היא פעילה בקהילה, ולה תרומה ענקית לעליית יהודי הקהילה הדמשקאית לישראל.
מצעירותו פעל סלים בדרכים חשאיות למען ביטחונה של מדינת ישראל והתמיד בכך כל חייו, סייע למבקשים לעלות לארץ והיה מעורב במבצעים רבים שהשתיקה יפה להם. בביתו אירח אנשי שב"כ ומודיעין, והציע מחסה לפעילי עלייה. כגזבר בית הכנסת הוא אירח בו בכירים מישראל, בהם בכירי צה"ל עזר ויצמן, אריק שרון, איציק מרדכי, אהוד ברק ועוד. כן הצליח להבריח ספרי קודש וספרי תורה עתיקים מאוד של הקהילה לארץ, והספרים הגיעו לבתי כנסת ביחידות מודיעין בצה"ל.
בשנת 1978 נחטף סלים על ידי אנשי שירות הביטחון של לבנון מבית הכנסת "מגן אברהם" ועבר בכלא סדרת חקירות ועינויים קשים בקשר עם פעילות ציונית, קשר עם ישראל וקיום מבצעי עלייה. אחרי מספר שבועות שוחרר, לאחר שמשפחתו שילמה לשלטונות. באפריל 1979 נחטף שנית, שוב נחקר ושוחרר רק אחרי תשלום שהעבירה משפחתו.
ביום 15.8.1984 סלים שוב נחטף ממשרדו. החוטפים, אנשי "המפלגה הלאומית הסורית" (PPS), ארגון שפעל מלבנון, שרפו את המשרד וכתבו על הקיר "יהודי". דבר חטיפתו נתגלה על ידי בנו משה, שבא לבקר במשרד.
כעבור ימים אחדים הוצע לאשתו לוותר על בנה ולקבל בחזרה את בעלה. היא כמובן סירבה, עברה מביתה המפואר לבית פשוט והמשיכה לנהל מאבק לקבל מידע על בעלה ולהביא לשחרורו.
אולם המאבק לא צלח, ולא נודע דבר אודות סלים. למרי היה ברור שמשפחתה בסכנה וב-1989 היא הצליחה לברוח מלבנון ולעלות עם שלושת הילדים לארץ, לקריית אתא.
בחודש יולי 1992 דן הפרלמנט האירופי בנושא היהודים שנעלמו בלבנון, בהם יו"ר הקהילה סלים ג'מוס, והובעה דאגה לגורלם.
גורלו של סלים לא נודע. נראה כי הוא נרצח בכלא בלבנון זמן מה אחרי חטיפתו, בהיותו בן 52. קלוש הסיכוי למצוא מידע נוסף בעניין.
לאור פעילותו הענפה של סלים מורד ג'מוס לטובת ביטחון ישראל לאורך השנים המדינה הכירה בו כהרוג מלכות.