הגשת בקשה להפסקת תושבות


מי שעזב את ישראל והעביר את מרכז חייו לחו"ל באופן מלא, יכול לפנות לביטוח לאומי ולבקש להפסיק את תושבותו לפני שחלפו 5 שנים.

​מילוי הצהרה לביטול תושבות

לשם כך עליו למלא באתר הצהרה על ביטול תושבות.

ברוב המקרים התושבות תישלל מיום ההודעה לביטוח הלאומי.

שימו לב,
  • אנו ממליצים מאוד לשמור על התושבות בישראל, כדי להבטיח המשך קבלת שירותי בריאות ושמירה על הזכויות הסוציאליות בביטוח הלאומי.
  • לרוב, תהליך העתקת מרכז חיים לחו"ל הוא הדרגתי, במיוחד אם מדובר במשפחה שמלכתחילה מתכוונת לשהות באופן זמני בחו"ל ולאחר מכן לחזור לישראל, לכן אנו ממליצים לשקול היטב את ההחלטה אם להפסיק את תושבות בביטוח הלאומי.

בדיקת התא המשפחתי

בבחינת בקשה להפסקת תושבות, אנו בודקים את כל התא המשפחתי. כלומר, לא תאושר בקשה של אדם להפסקת התושבות אם בן/בת זוגו וילדיו נשארים בישראל.

כמו כן, אם בני הזוג מבקשים להפסיק את תושבות, וכעבור פרק זמן חוזרים לישראל – תושבותם תיבדק מחדש רטרואקטיבית (כולל עבור התקופה שבה הופסקה תושבותם). במקרה כזה, אם יתברר בדיעבד שמרכז החיים שלהם לא עבר לחלוטין לחו"ל – הם יוכרו כתושבים בדיעבד, כולל התקופה שכבר נשללה מהם התושבות.

לדוגמה, בני זוג פנו לביטוח הלאומי לאחר חצי שנה בחו"ל והודיעו שאינם תושבים, ולכן הופסקה תושבותם. כעבור שנתיים כשחזרו לישראל תושבותם תיבחן לאורך כל אותן שנתיים, ואם יימצא שמרכז החיים שלהם נותר בישראל, ושהותם בחו"ל הייתה זמנית – הם יוכרו כתושבים לאורך כל התקופה, ויחויבו בדמי ביטוח בהתאם.